Nieuws

 

Nieuwsbrief Pastorale Eenheid

De editie november '22 van de nieuwsbrief is beschikbaar. 
U leest er o.a. nieuws over de grondtoon, een gesprek met de nieuwe coördinator, de kalender met de vieringen ( ook te vinden onder de rubriek "vieringen"), de kerstmarkt, een uniek concert van twee Roeselaarse koren enz.... Klik hier om hem te lezen.

Kerstmarkt

De Pastorale Eenheid H. Vincent doet via de antenneploeg Sint-Petrus en Paulus mee aan de kerstmarkt op zaterdag 17 december a.s. Terwijl men om en rond de kerk volop de kerstsfeer bij de verschillende standen en standjes van Rumbeekse verenigingen en -scholen kan opsnuiven, is er in de kerk volgend programma:

Om 16 uur luiden de klokken als start van de kerstmarkt en zwaaien de kerkdeuren wagenwijd open, evenals de Weihnachtsbar van Els Delie en Nico Staessens.
Om 17.15 uur zingt het Sint-Henricuskoor o.l.v. van Jef Rommel gekende kerstliederen.
Om 17.30 uur volgt de wekelijkse eucharistieviering, muzikaal ondersteund door het Sint-Henricuskoor. Vermoedelijk brengt het kinderkoor van basisschool De Verrekijker o.l.v. dirigent Tom Parmentier op het eind van de viering een kort programma.
Daarna bespeelt Eric Hallein het groot orgel en nadien gaat de Weihnachtsbar opnieuw open. De kerk sluit om 21 uur.

 

Dwaallichtjestocht

Na een coronapauze kan eindelijk de 25ste verjaardag van de dwaallichtjestocht gevierd worden. Deze nieuwe editie gaat door op zaterdag 7 januari 2023 aan zaal De Ketting te Beitem (Kerkhofstraat 3). Starten voor deze avondwandeling kan tussen 18 en 21 uur. Reflectoren zijn onze wegwijzers en met behulp van een zaklamp zoek je de weg doorheen de akkers en velden. Laarzen zijn geen overbodige luxe en aangeraden. Het traject is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Meer info rond dit event (prijs en inschrijvingsmodaliteiten) zullen vanaf 1 december beschikbaar zijn. Je kan steeds contact opnemen met els.delie@telenet.be.

Nieuw project

aan de kerk van Oekene start een nieuw project.  Klik hier voor een powerpoint van dit project.

De digitale nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid H.Vincent.
Wens je regelmatig op de hoogte gebracht te worden van het reilen en zeilen van de Pastorale Eenheid?  Schrijf je dan nu in voor de (gratis) digitale nieuwsbrief. Een eenvoudig mailtje naar het secretariaat volstaat (kerkinrumbeke@gmail.com).

Benoemingen

Op 24 mei ll.  heeft onze bisschop diaken Antoon Vanhuyse benoemd tot coördinator van de pastorale eenheden H.Vincent Rumbeke en H. Damiaan Ledegem. Iets meer lezen over de coördinator? Klik hier.

Op 11 mei ll. kreeg onze pastoor Johan Loones een nieuwe benoeming. Hij wordt deken van Menen, alsook pastoor in de federatie Menen-Wervik-Geluwe. Klik hier om het klavertje vier te lezen over deze nieuwe benoeming. 

Week van de aanbidding

Hier vind je een PowerPoint voor de week van de aanbidding

Doopkalender 2022

Voor de doopkalender van 2022 klik je hier

14/7/21

Om te Kuieren door het Bijbelse landschap, klik hier

Eerste Communie 2023

Graag willen wij jullie de verschillende data voor de eerste communie doorgeven voor 2023. Klik hier voor meer info.

Vormselvieringen 2023

De data voor de vormselvieringen 2023 vindt u onder de rubriek "vormsel"